Przejdź do treści

Szkoła Podstawowa nr 12 z Oddziałami Integracyjnymi
im. Ignacego Łukasiewicza w Jaśle
w Zespole Szkół Miejskich nr 3 w Jaśle

Jadłospis

poniedziałek (9 XII)

Zupa pieczarkowa z makaronem,
ziemniaki, sznycel, sur. z sałaty, ogórka i papryki,
kompot, owoc.
Zupa - woda, pieczarki, porcje rosołowe, makaron- mąka makaronowa pszenna, marchewka, pietruszka, mąka pszenna, śmietana 18%, pietruszka natka, przyprawy.
Ziemniaki, masło, Sznycel - karkówka, jaja, bułka tarta (mąka pszenna typ 500, mąka pszenna typ750,woda, drożdże, śladowe ilości (sezam, mak, słonecznik); olej rzepakowy Kujawski; przyprawy, Surówka – sałata lodowa, ogórek zielony, papryka, jogurt- mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis; szczypiorek.
Kompot- jabłko, porzeczka czarna, wiśnia, truskawka.

wtorek (10 XII)

Zupa ziemniaczana,
kasza jęczmienna, gulasz drobiowy, buraki ćwikłowe,
kompot, owoc.
Zupa- woda, ziemniaki, porcje rosołowe, szponder wołowy, marchewka, pietruszka, mąka pszenna, śmietana18%, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, pietruszka natka, przyprawy
kasza jęczmienna wiejska gruba. Zawiera gluten. Może zawierać śladowe ilości orzechów; masło, Gulasz- filet drobiowy, woda, mąka pszenna, śmietana 18%, olej rzepakowy Kujawski, przyprawy. Buraczki buraki ćwikłowe, cebula, jabłko, przyprawy.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, jabłko, truskawka

środa (11 XII)

Zupa pomidorowa z ryżem,
kluski śląskie z mięsem, kapusta zasmażana,
kompot, owoc.
Zupa pomidorowa - woda, porcja rosołowa, ryż, marchewka, pietruszka, koncentrat pomidorowy 30%, mąka pszenna, śmietana 18% , sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, pietruszka natka, przyprawy
Kluski - ziemniaki, mąka ziemniaczana (może zawierać śladowe ilości glutenu i orzechów), karkówka, mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy Kujawski, przyprawy. Kapusta- - kapusta kiszona, woda, mąka pszenna, masło, przyprawy.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, gruszka, truskawka.

czwartek (12 XII)

Barszcz czerwony z jajkiem,
makaron z serem,
kompot, marchewka, owoc.
Barszcz - woda, buraki ćwikłowe, jaja, porcje rosołowe, marchewka, pietruszka, śmietana18%, mąka pszenna, sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu; pietruszka natka, przyprawy.
Makaron- mąka makaronowa pszenna, masło, twaróg, cukier.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka.

piątek (13 XII)

Zupa jarzynowa z makaronem,
ziemniaki, filet z miruny, sur. z selera,
kompot, owoc.
Zupa- woda, mieszanka warzywna „7”: marchewka, kalafior, fasolka szparagowa, kapusta brukselka, kalarepa, seler, pory, makaron: mąka makaronowa pszenna; porcja rosołowa, szponder wołowy, mąka pszenna , śmietana 18%, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki);sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, pietruszka natka, przyprawy;
Ziemniaki, masło, Filet- miruna, jaja, bułka tarta (mąka pszenna typ 500, mąka pszenna typ750,woda, drożdże, śladowe ilości (sezam, mak, słonecznik); olej rzepakowy Kujawski; przyprawy Surówka- seler, marchewka, jabłko, jogurt- mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis; sok z cytryny.
Kompot- jabłko, porzeczka czarna, wiśnia, truskawka.

Płatność za obiady do 15 każdego miesiąca, w godzinach:

poniedziałek, wtorek, środa, czwartek: 730 - 900, 1330 - 1430
piątek: 800 - 900, 1400 - 1600

Odpłatność za obiady w grudniu: 67,50 zł
II dania – 15 x 3,50 zł = 52,50 zł
zupy – 15 x 1,00 zł = 15,00 zł
Bank Spółdzielczy w Bieczu Oddział w Jaśle
ul. Stroma 2
38-200 Jasło
97 8627 1011 2001 0053 2019 0002

Osoby, które zapłacą przelewem (tytułem: za obiady, miesiąc i rok, imię i nazwisko ucznia, klasa, na konto: 97 8627 1011 2001 0053 2019 0002) muszą okazać dowód wpłaty osobiście lub przesłać e-m@ilem na adres: bkwiecinska@zsm3jaslo.pl (Beata Kwiecińska)

Nieobecność ucznia na obiedzie należy zgłaszać do godziny 900 osobiście lub telefonicznie (134467630 wew.2)

Stołówka szkolna jest czynna od godz. 1130 do godz. 1345

Obiady dla uczniów kl. IV a - VI a wydawane są od godz.1120, a dla uczniów klas VI b - VIII a od godz. 1210


Serdecznie zapraszamy przedszkolaki z terenu Jasła na

KREATYWNE CZWARTKI Z 12

Zajęcia odbywać się będą w czwartki (godz. 1600) w Szkole Podstawowej nr 12 w Jaśle przy ul. Szkolnej 38

© SP 12, Jasło 6 XII 19
Dobry Startlogo 800 080 222Postaw na rodzinę!Srebrna Honorowa Odznaka Przyjaciel Hufca ZHP Jasłocertyfikat: Bezpieczna i przyjazna szkołaDęby pamięci Stowarzyszenie Weteranów Polskich Formacji Granicznych
Google translate translateCITiK Jasłopolskawliczbach.pllogo e-podręcznikiWolne lektury
lciasteczka·Nu Html Checker·CSS W3CFeed_iconKurs HTML - strona WWW za darmo