Przejdź do treści

Szkoła Podstawowa nr 12 z Oddziałami Integracyjnymi
im. Ignacego Łukasiewicza w Jaśle
w Zespole Szkół Miejskich nr 3 w Jaśle

Jadłospis

poniedziałek (17 XII)

Zupa grysikowa na rosole,
ziemniaki, pieczeń rzymska, sur. z kapusty pekińskiej,
kompot wieloowocowy. gruszka.
Zupa- woda, porcje rosołowe, skrzydełka z indyka, kasza manna(zawiera gluten, może zawierać śladowe ilości orzechów), marchewka, pietruszka, pietruszka natka, przyprawy
ziemniaki, masło, pieczeń - karkówka, bułka tarta: mąka pszenna typ 500, mąka pszenna typ 750, woda, drożdże, może zawierać śladowe ilości sezamu, maku i słonecznika); jaja, kasza manna (zawiera gluten, może zawierać śladowe ilości orzechów), mąka ziemniaczana (może zawierać śladowe ilości- glutenu i orzechów), olej rzepakowy kujawski, przyprawy Surówka: kapusta pekińska, marchewka, jogurt- mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis;
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka.

wtorek (18 XII)

Grochówka z groszkiem ptysiowym,
spaghetti,
kompot wieloowocowy. mandarynki.
Grochówka - woda, groch połówki, marchewka, pietruszka, porcje rosołowe, skrzydełka z indyka, mąka pszenna, śmietana 18%,. mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, pietruszka natka, przyprawy. Groszek ptysiowy – jaja, mąka pszenna, margaryna (oleje roślinne - palmowy, rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy, , emulgatory (mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości( kwas cytrynowy), barwnik(annato), sól, substancje spulchniające (wodorowęglan sodu di fosforan di sodowy. Może zawierać śladowe ilości migdałów, orzechów arachidowych, sezamu.
Spaghetti- Makaron- mąka makaronowa pszenna; sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, gluten; olej rzepakowy Kujawski, Sos - karkówka, groszek zielony, marchewka, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy Kujawski, mąka pszenna, przyprawy, zioła prowansalskie – oregano, bazylia, tymianek, cząber, estragon, rozmaryn;
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka.

środa (19 XII)

Zupa ogórkowa z ryżem,
ziemniaki, kotlet drobiowy, sałata lodowa z pomidorem,
kompot, sok owocowy
Zupa - woda, porcje rosołowe, szponder wołowy , ogórki kiszone, ryż, marchewka, pietruszka, mąka pszenna, śmietana 18%, pietruszka natka; mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu
ziemniaki, masło, kotlet- filet drobiowy, mąka pszenna, jaja, bułka tarta: mąka pszenna typ 500, mąka pszenna typ 750, woda, drożdże, może zawierać śladowe ilości sezamu, maku i słonecznika; olej rzepakowy Kujawski, przyprawy. Surówka- sałata lodowa, pomidor, jogurt (mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis); przyprawy.
Kompot- truskawka, rabarbar, wiśnia b/pestki, porzeczka czarna. Sok- sok pomarańczowy (100%) z soku zagęszczonego

czwartek (20 XII)

Żurek z jajkiem,
fasolka po bretońsku z bułką,
kompot wieloowocowy pomarańcze.
Żurek- woda, jaja, skrzydełka z indyka, porcja rosołowa, żurek Kinga: woda, mąka żytnia 32,1%, mąka pszenna, czosnek, Może zawierać śladowe ilości jaj, soi, selera i gorczycy; mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu.
Fasolka- fasola, woda, karkówka, kiełbasa zwyczajna wieprzowo- wołowa średnio rozdrobniona wędzona – mięso wieprzowe 66%, mięso wołowe 28%, woda, skrobia ziemniaczana, sól, koncentrat białka sojowego, czosnek, naturalne ekstrakty przypraw, aromaty mięsne, wzmacniacz smaku, hydrolizat białka sojowego, przeciwutleniacz, pieprz, substancja konserwująca, gorczyca; koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, majeranek, pieprz, Bułka - mąka pszenna razowa, woda, drożdże, sól, słód palony jęczmienny, substancje spulchniające, mąka sojowa, kwas askorbinowy. Może zawierać śladowe ilości sezamu.
Kompot - truskawka, rabarbar, wiśnia b/pestki, porzeczka czarna.

piątek (21 XII)

Zupa jarzynowa z ciecierzycą,
ryż z truskawkami,
kompot wieloowocowy.
Zupa- woda, mieszanka warzywna „7”: marchewka, kalafior, fasolka szparagowa, kapusta brukselka, kalarepa, seler, pory; ciecierzyca, porcja rosołowa, szponder wołowy, mąka pszenna , śmietana 18%, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki);sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, pietruszka natka, przyprawy
Ryż , truskawki, jogurt naturalny (mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis.), śmietana 18%, cukier.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka

Płatność za obiady do 15 każdego miesiąca, w godzinach:

poniedziałek, wtorek, środa, czwartek: 730 - 900, 1330 - 1430
piątek: 800 - 900, 1400 - 1600


W grudniu odpłatność za obiady wynosi 15 dni * 3,50 zł = 52,50 zł
II dania – 15 * 2,80 zł = 42,00 zł
zupy – 15 x 0,70 zł = 10,50 zł

Osoby, które zapłacą przelewem (tytułem: za obiady, miesiąc i rok, imię i nazwisko ucznia, klasa, na konto: 25 8642 1171 2017 7103 6184 0002 PBS bank Jasło) muszą okazać dowód wpłaty osobiście lub przesłać e-mailem na adres: stolowka.zsm3@vivaldi.net

Nieobecność ucznia na obiedzie należy zgłaszać do godziny 900 osobiście lub telefonicznie (134467630 wew.37)

Stołówka szkolna jest czynna od godz. 1130 do godz. 1345

Obiady dla uczniów kl. IV-VI szkoły podstawowej wydawane są od godz.1130, a dla uczniów klas VII, VIII i klas gimnazjum od godz. 1230


Szlachetna Paczka 2018

List
Podkarpackiego Państwowego Wojewódzkiego Inspektora Sanitarnego
na temat szczepień ochronnych (plik PDF)

© SP 12, Jasło 14 XII 18
Dobry StartPostaw na rodzinę!Srebrna Honorowa Odznaka Przyjaciel Hufca ZHP JasłoW roku szkolnym 2017/18 nasza szkoła współpracuje w realizacji projektu „SYSTEM  ODDZIAŁYWAŃ  PROFIALKTYCZNYCH W  POLSCE - stan  i rekomendacje dla zwiększenia skuteczności i efektywności planowania i realizowania działań profilaktycznych w mikro i makro skali”certyfikat: Bezpieczna i przyjazna szkołaDęby pamięci Stowarzyszenie Weteranów Polskich Formacji Granicznych
Google translate translateJasło - Aplikacje Android w Google Playpolskawliczbach.plWolne lektury
lciasteczka·Nu Html Checker·CSS W3CFeed_iconKurs HTML - strona WWW za darmo