Przejdź do treści

Szkoła Podstawowa nr 12 z Oddziałami Integracyjnymi
im. Ignacego Łukasiewicza w Jaśle
w Zespole Szkół Miejskich nr 3 w Jaśle

Jadłospis

poniedziałek (15 X)

Grochówka,
ziemniaki, jajko w sosie koperkowym, sur. z marchewki,
kompot wieloowocowy sok.
Grochówka- woda, groch, marchewka, pietruszka, porcje rosołowe, mąka pszenna, śmietana18%, pietruszka natka, przyprawy.
Ziemniaki, masło, jajko, Sos- woda, mąka pszenna, śmietana 18%, koperek zielony, koperek suszony, przyprawy. Surówka- marchewka, jabłko, sok z cytryny.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka sok pomarańczowy (100%) z soku zagęszczonego

wtorek (16 X)

Zupa kminkowa z makaronem,
gołąbki z sosem pomidorowym,
kompot wieloowocowygruszka
Zupa- woda, porcje rosołowe, szponder wołowy, makaron zacierka - mąka makaronowa pszenna (zawiera gluten), woda; marchewka, pietruszka, mąka pszenna, śmietana 18%, kminek, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys(zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, gluten; pietruszka natka, przyprawy;
Gołąbki – ryż, kapusta biała, karkówka, sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, gluten; przyprawy, Sos- woda, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana18%, przyprawy;
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka

środa (17 X)

Zupa grysikowa na rosole,
ziemniaki, pieczeń rzymska, sałata zielona z pomidorem,
kompot wieloowocowybanan.
Zupa- woda, porcje rosołowe, skrzydełka z indyka, kasza manna(zawiera gluten, może zawierać śladowe ilości orzechów), marchewka, pietruszka, pietruszka natka, przyprawy.
Ziemniaki, masło, pieczeń rzymska – karkówka, bułka tarta: : mąka pszenna typ 500, mąka pszenna typ 750, woda, drożdże, może zawierać śladowe ilości sezamu, maku i słonecznika); jaja, kasza manna (zawiera gluten, może zawierać śladowe ilości orzechów), Sałata lodowa, pomidor, jogurt- mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis;
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka

czwartek (18 X)

Barszcz czerwony z ziemniakami,
kasza gryczana, potrawka z indyka,
kompot wieloowocowy jabłko.
Barszcz - woda, buraki ćwikłowe, ziemniaki, porcje rosołowe, szponder wołowy, marchewka, pietruszka, śmietana18%, mąka pszenna, sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu; pietruszka natka, przyprawy.
Kasza gryczana, masło, Potrawka- filet z indyka, mieszanka warzywna „7”: marchewka, kalafior, fasolka szparagowa, kapusta brukselka, kalarepa, seler, pory; woda, mąka pszenna , śmietana18%, przyprawy.
Kompot- - porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka.

piątek (19 X)

Zupa z fasolki szparagowej z ryżem,
ziemniaki, sznycel z morszczuka, buraczki ćwikłowe,
kompot wieloowocowy sok.
Zupa – woda, fasolka szparagowa, ryż, porcje rosołowe, marchewka, pietruszka, ryż, mąka pszenna, śmietana 18%, pietruszka natka, przyprawy.
Ziemniaki, masło, Sznycel- morszczuk, jaja, bułka tarta (mąka pszenna typ 500, mąka pszenna typ750,woda, drożdże, śladowe ilości (sezam, mak, słonecznik); olej rzepakowy Kujawski; przyprawy Buraki ćwikłowe, cebula, jabłko, przyprawy.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka sok jabłkowy (100%) z soku zagęszczonego

W październiku odpłatność za obiady wynosi 77,00 zł.
II dania 22 x 2,80 = 61,60
Zupy 22 x 0,70 = 15,40

Płatność za obiady do 15- go każdego miesiąca.

Osoby, które zapłacą przelewem (tytułem: za obiady, miesiąc i rok, imię i nazwisko ucznia, klasa, na konto: 25 8642 1171 2017 7103 6184 0002 PBS bank Jasło) muszą okazać dowód wpłaty osobiście lub przesłać e-mailem na adres: stolowka.zsm3@vivaldi.net

Nieobecność ucznia na obiedzie należy zgłaszać do godziny 900 osobiście lub telefonicznie (134467630 wew.37)

Stołówka szkolna jest czynna od godz. 1130 do godz. 1345

Obiady dla uczniów kl. IV-VI szkoły podstawowej wydawane są od godz.1130, a dla uczniów klas VII, VIII i klas gimnazjum od godz. 1230


Zgodnie z kalendarzem roku szkolnego 2018/19 dniami wolnymi od zajęć dydaktycznych są 31 X i 2 XI 2018 r.

Intendent przyjmuje zapisy na obiady w tych dniach do 20 X.

Zapisanie dziecka na obiad na 31 X wiąże się z koniecznością wpłaty 3,50 zł przed końcem miesiąca.

Za obiad z 2 XI płacimy w następnym miesiącu.

Anglia 2019!!!

Uczniowie zainteresowani wyjazdem do Anglii proszeni są o kontakt
z panią Sylwią Szura-Papciak

© SP 12, Jasło 12 X 18
Dobry StartPostaw na rodzinę!Srebrna Honorowa Odznaka Przyjaciel Hufca ZHP JasłoW roku szkolnym 2017/18 nasza szkoła współpracuje w realizacji projektu „SYSTEM  ODDZIAŁYWAŃ  PROFIALKTYCZNYCH W  POLSCE - stan  i rekomendacje dla zwiększenia skuteczności i efektywności planowania i realizowania działań profilaktycznych w mikro i makro skali”certyfikat: Bezpieczna i przyjazna szkołaDęby pamięci Stowarzyszenie Weteranów Polskich Formacji Granicznych
Google translate translateJasło - Aplikacje Android w Google Playpolskawliczbach.plWolne lektury
lciasteczka·Nu Html Checker·CSS W3CFeed_iconKurs HTML - strona WWW za darmo