Przejdź do treści

Szkoła Podstawowa nr 12 z Oddziałami Integracyjnymi
im. Ignacego Łukasiewicza w Jaśle
w Zespole Szkół Miejskich nr 3 w Jaśle

Jadłospis

poniedziałek (21 X)

Krupnik z kaszy jaglanej,
ziemniaki, pieczeń rzymska, sur. z sałaty, ogórka i papryki, klementynka,
kompot.
Krupnik- woda, kasza jaglana, marchewka, pietruszka, skrzydełka z indyka, porcje rosołowe, mąka pszenna, śmietana18%, sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, gluten; pietruszka natka, przyprawy
ziemniaki, masło, pieczeń - karkówka, bułka tarta: : mąka pszenna typ 500, mąka pszenna typ 750, woda, drożdże, może zawierać śladowe ilości sezamu, maku i słonecznika); jaja, kasza manna (zawiera gluten, może zawierać śladowe ilości orzechów), mąka ziemniaczana (może zawierać śladowe ilości- glutenu i orzechów), olej rzepakowy kujawski, przyprawy surówka - sałata lodowa, ogórek zielony, papryka, jogurt- mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis;.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka.

wtorek (22 X)

Barszcz czerwony z jajkiem,
pierogi z kapustą, gruszka,
kompot.
Barszcz - woda, buraki ćwikłowe, jaja, porcje rosołowe, szponder wołowy, marchewka, pietruszka, śmietana18%, mąka pszenna, sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu; pietruszka natka, przyprawy.
Pierogi z kapustą – ciasto : mąka pszenna, woda, jaja, sól; farsz: kapusta85%, cebula, tłuszcz wieprzowy, przyprawy.
Kompot

środa (23 X)

Zupa koperkowa z ryżem,
ziemniaki, pierś z indyka pieczona, buraczki ćwikłowe, banan,
kompot.
Zupa- woda, ryż, porcje rosołowe, szponder wołowy, marchewka, pietruszka, mąka pszenna, śmietana 18%, koper zielony, koper suszony, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys(zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, gluten;, przyprawy
Ziemniaki, masło, filet z indyka, mąka pszenna, przyprawy. Surówka- buraki ćwikłowe, cebula, przyprawy.
Kompot- truskawka, rabarbar, wiśnia b/pestki, porzeczka czarna

czwartek (24 X)

Zupa jarzynowa z ziemniakami,
kasza gryczana, gulasz wołowy, sur. z czerwonej kapusty, sok owocowy,
kompot.
Zupa - woda, mieszanka warzywna „7”: marchewka, kalafior, fasolka szparagowa, kapusta brukselka, kalarepa, seler, pory; ziemniaki, porcje rosołowe, mąka pszenna, śmietana 18%, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, pietruszka natka, przyprawy.
Kasza gryczana, masło. Gulasz- udziec wołowy ,woda, mąka pszenna, śmietana 18%, olej rzepakowy Kujawski, przyprawy, zioła prowansalskie - oregano, bazylia, tymianek, cząber, estragon, rozmaryn. Surówka- kapusta czerwona, jabłko, cebula, jogurt- mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis., przyprawy.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka. Sok- sok pomarańczowy (100%) z soku zagęszczonego

piątek (25 X)

Grochówka z groszkiem ptysiowym,
kopytka z cukrem,
kompot, marchewka, jabłka.
Grochówka - woda, groch połówki, marchewka, pietruszka, porcje rosołowe, skrzydełka z indyka, mąka pszenna, śmietana 18%,. mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, pietruszka natka, przyprawy. Groszek ptysiowy – jaja, mąka pszenna, margaryna (oleje roślinne - palmowy, rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy, , emulgatory (mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości( kwas cytrynowy), barwnik(annato), sól, substancje spulchniające (wodorowęglan sodu di fosforan di sodowy. Może zawierać śladowe ilości migdałów, orzechów arachidowych, sezamu
kopytka– ziemniaki, mąka ziemniaczana (może zawierać śladowe ilości glutenu i orzechów), mąka pszenna, jaja, masło.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka

Płatność za obiady do 15 każdego miesiąca, w godzinach:

poniedziałek, wtorek, środa, czwartek: 730 - 900, 1330 - 1430
piątek: 800 - 900, 1400 - 1600

Odpłatność za obiady w październiku:
23 dni x 4,50 zł = 103,50 zł
II dania – 23 x 3,50 zł = 80,50 zł
zupy – 23 x 1,00 zł = 23,00 zł
Bank Spółdzielczy w Bieczu Oddział w Jaśle
ul. Stroma 2
38-200 Jasło
97 8627 1011 2001 0053 2019 0002

Osoby, które zapłacą przelewem (tytułem: za obiady, miesiąc i rok, imię i nazwisko ucznia, klasa, na konto: 97 8627 1011 2001 0053 2019 0002) muszą okazać dowód wpłaty osobiście lub przesłać e-m@ilem na adres: bkwiecinska@zsm3jaslo.pl (Beata Kwiecińska)

Nieobecność ucznia na obiedzie należy zgłaszać do godziny 900 osobiście lub telefonicznie (134467630 wew.2)

Stołówka szkolna jest czynna od godz. 1130 do godz. 1345

Obiady dla uczniów kl. IV a - VI a wydawane są od godz.1120, a dla uczniów klas VI b - VIII a od godz. 1210


Serdecznie zapraszamy przedszkolaki z terenu Jasła na

KREATYWNE CZWARTKI Z 12

Zajęcia odbywać się będą w czwartki (godz. 1600) w Szkole Podstawowej nr 12 w Jaśle przy ul. Szkolnej 38

© SP 12, Jasło 19 X 19
Dobry Startlogo 800 080 222Postaw na rodzinę!Srebrna Honorowa Odznaka Przyjaciel Hufca ZHP Jasłocertyfikat: Bezpieczna i przyjazna szkołaDęby pamięci Stowarzyszenie Weteranów Polskich Formacji Granicznych
Google translate translateCITiK Jasłopolskawliczbach.pllogo e-podręcznikiWolne lektury
lciasteczka·Nu Html Checker·CSS W3CFeed_iconKurs HTML - strona WWW za darmo