Przejdź do treści

Szkoła Podstawowa nr 12 z Oddziałami Integracyjnymi
im. Ignacego Łukasiewicza w Jaśle
w Zespole Szkół Miejskich nr 3 w Jaśle

Jadłospis

poniedziałek (27 I)

Zupa koperkowa z ziemniakami,
spaghetti,
kompot, owoc.
Zupa- woda, ziemniaki, porcje rosołowe, szponder wołowy, marchewka, pietruszka, mąka pszenna, śmietana 18%, koper zielony, koper suszony, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys(zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, gluten;, przyprawy
Spaghetti- Makaron- mąka makaronowa pszenna; sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, gluten; olej rzepakowy Kujawski, Sos - karkówka, groszek zielony, marchewka, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy Kujawski, mąka pszenna, przyprawy, zioła prowansalskie – oregano, bazylia, tymianek, cząber, estragon, rozmaryn;
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka.

wtorek (28 I)

Zupa ogórkowa z ryżem,
ziemniaki, filet drobiowy, sur. z białej i czerwonej kapusty,
kompot, owoc.
Zupa - woda, ogórki kiszone, ryż, porcje rosołowe, szponder wołowy , marchewka, pietruszka, mąka pszenna, śmietana 18%, pietruszka natka; mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu
Ziemniaki, masło, kotlet- filet drobiowy, mąka pszenna, jaja, bułka tarta: mąka pszenna typ 500, mąka pszenna typ 750, woda, drożdże, może zawierać śladowe ilości sezamu, maku i słonecznika; olej rzepakowy Kujawski, przyprawy Surówka- kapusta czerwona, kapusta biała, marchewka, jabłko, ogórek świeży, sok z cytryny, czosnek, jogurt- mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis., przyprawy.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka

środa (29 I)

Zupa jarzynowa z makaronem,
kasza jęczmienna, gulasz wołowy, sur. z selera,
kompot, owoc.
Zupa - woda, mieszanka warzywna „7”: marchewka, kalafior, fasolka szparagowa, kapusta brukselka, kalarepa, seler, pory; makaron (mąka makaronowa pszenna - zawiera gluten), porcje rosołowe, mąka pszenna, śmietana 18%, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, pietruszka natka, przyprawy.
kasza jęczmienna wiejska gruba. Zawiera gluten. Może zawierać śladowe ilości orzechów; masło. Gulasz- udziec wołowy ,woda, mąka pszenna, śmietana 18%, olej rzepakowy Kujawski, przyprawy, zioła prowansalskie - oregano, bazylia, tymianek, cząber, estragon, rozmaryn. Surówka- seler, jabłko, marchewka, jogurt- mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis., przyprawy.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka.

czwartek (30 I)

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami,
ryż z truskawkami,
kompot, owoc.
Zupa - – woda, fasolka szparagowa, ziemniaki, porcje rosołowe, marchewka, pietruszka, mąka pszenna, śmietana 18%, pietruszka natka, przyprawy
Ryż , truskawki, jogurt naturalny (mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis.), śmietana 18%, cukier.
Kompot- jabłko, gruszka, wiśnia.

piątek (31 I)

Zupa pomidorowa z ryżem,
ziemniaki, filet z miruny, sur. z kiszonej kapusty,
kompot, owoc.
Zupa pomidorowa - woda, porcja rosołowa, ryż, marchewka, pietruszka, koncentrat pomidorowy 30%, mąka pszenna, śmietana 18% , sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, pietruszka natka, przyprawy
Ziemniaki, masło, Filet- miruna, jaja, bułka tarta (mąka pszenna typ 500, mąka pszenna typ750,woda, drożdże, śladowe ilości (sezam, mak, słonecznik); olej rzepakowy Kujawski; przyprawy Surówka- kapusta kiszona, cebula, marchewka, olej kujawski, przyprawy.
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka

Płatność za obiady do 15 każdego miesiąca, w godzinach:

poniedziałek, wtorek, środa, czwartek: 730 - 900, 1330 - 1430
piątek: 800 - 900, 1400 - 1600

Odpłatność za obiady w styczniu wynosi:
II dania 9 x 3,50 = 31,50 zł
Zupy 9 x 1,00 = 9,00 zł
Razem 40,50 zł
Bank Spółdzielczy w Bieczu Oddział w Jaśle
ul. Stroma 2
38-200 Jasło
97 8627 1011 2001 0053 2019 0002

Osoby, które zapłacą przelewem (tytułem: za obiady, miesiąc i rok, imię i nazwisko ucznia, klasa, na konto: 97 8627 1011 2001 0053 2019 0002) muszą okazać dowód wpłaty osobiście lub przesłać e-m@ilem na adres: bkwiecinska@zsm3jaslo.pl (Beata Kwiecińska)

Nieobecność ucznia na obiedzie należy zgłaszać do godziny 900 osobiście lub telefonicznie (134467630 wew.2)

Stołówka szkolna jest czynna od godz. 1130 do godz. 1345

Obiady dla uczniów kl. IV a - VI a wydawane są od godz.1120, a dla uczniów klas VI b - VIII a od godz. 1210


Dzień otwarty - Wiedza naszym skarbem - rozpoczęcie: 14:30

Serdecznie zapraszamy przedszkolaki z terenu Jasła na

KREATYWNE CZWARTKI Z 12

Zajęcia odbywać się będą w czwartki (godz. 1600) w Szkole Podstawowej nr 12 w Jaśle przy ul. Szkolnej 38

© SP 12, Jasło 24 I 20
Dobry Startlogo 800 080 222Postaw na rodzinę!Srebrna Honorowa Odznaka Przyjaciel Hufca ZHP Jasłocertyfikat: Bezpieczna i przyjazna szkołaDęby pamięci Stowarzyszenie Weteranów Polskich Formacji Granicznych
Google translate translateCITiK Jasłopolskawliczbach.pllogo e-podręcznikiWolne lektury
lciasteczka·Nu Html Checker·CSS W3CFeed_iconKurs HTML - strona WWW za darmo