Przejdź do treści

Szkoła Podstawowa nr 12 z Oddziałami Integracyjnymi
im. Ignacego Łukasiewicza w Jaśle
w Zespole Szkół Miejskich nr 3 w Jaśle

Jadłospis

UWAGA! od 1 lutego 2019 r. zmiana numeru konta!

poniedziałek (4 II)

Krupnik z kaszy jaglanej,
ziemniaki, rumsztyk z cebulą, sur. z selera,
kompot wieloowocowy, gruszka.
Krupnik - woda, kasza jaglana, porcje rosołowe, szponder wołowy, marchewka, pietruszka, mąka pszenna, śmietana 18%, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys(zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, gluten; pietruszka natka, przyprawy.
Ziemniaki, masło, Rumsztyk - karkówka, jaja, bułka tarta (mąka pszenna typ 500, mąka pszenna typ750,woda, drożdże, śladowe ilości (sezam, mak, słonecznik); olej rzepakowy Kujawski; przyprawy, Cebula, masło. Surówka- seler, marchewka, jabłka, jogurt- mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis;
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka.

wtorek (5 II)

Zupa kalafiorowa z makaronem,
gołąbki z sosem pomidorowym
kompot wieloowocowy, sok owocowy.
Zupa- woda, kalafior, brokuły, makaron: mąka makaronowa pszenna; marchewka, pietruszka, porcje rosołowe, skrzydełka z indyka, mąka pszenna, śmietana 18%, pietruszka natka, lubczyk, pieprz, czosnek.
Gołąbki – ryż, kapusta biała, karkówka, sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, gluten; przyprawy, Sos- woda, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana18%, przyprawy;
Kompot- porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka Sok jabłkowy (100%) z soku zagęszczonego.

środa (6 II)

Rosół z makaronem,
ziemniaki, schab pieczony w sosie własnym, sur. sałaty, papryki i ogórka,
kompot, pomarańcza.
Rosół - woda, makaron (mąka makaronowa pszenna - zawiera gluten, woda), porcje rosołowe, skrzydełka z indyka, szponder wołowy, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, pietruszka natka, przyprawy;
Ziemniaki, masło Schab - schab b/k, olej rzepakowy kujawski, mąka pszenna, sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, przyprawy Surówka- sałata lodowa, pomidor, jogurt (mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L.acidophilus i Bifidobacterium lactis); przyprawy.
Kompot- truskawka, rabarbar, wiśnia b/pestki, porzeczka czarna

czwartek (7 II)

Żurek z jajkiem i ziemniakami,
kasza jęczmienna, gulasz drobiowy z warzywami,
kompot wieloowocowy, jabłko.
Żurek- woda, ziemniaki, jaja, skrzydełka z indyka, porcja rosołowa, żurek Kinga: woda, mąka żytnia 32,1%, mąka pszenna, czosnek, Może zawierać śladowe ilości jaj, soi, selera i gorczycy; mąka pszenna, śmietana 18%, sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu.
Kasza jęczmienna – kasza jęczmienna wiejska gruba. Zawiera gluten. Może zawierać śladowe ilości orzechów; masło, filet z indyka, mieszanka warzywna „7”: marchewka, kalafior, fasolka szparagowa, kapusta brukselka, kalarepa, seler, pory; woda, mąka pszenna , śmietana18%, przyprawy.
Kompot- - porzeczka czarna, wiśnia, aronia, porzeczka czerwona, truskawka.

piątek (8 II)

Zupa grochowa z groszkiem ptysiowym,
pierogi ruskie, marchewka, jabłko,
kompot wieloowocowy.
Grochówka - woda, groch połówki, marchewka, pietruszka, porcje rosołowe, skrzydełka z indyka, mąka pszenna, śmietana 18%,. mieszanka suszonych warzyw grys – marchewka grys, seler grys, pietruszka grys, pasternak grys, por grys, pietruszka nać, cebula grys (zawiera dwutlenek siarki); sól morska o obniżonej zawartości sodu. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, glutenu, pietruszka natka, przyprawy. Groszek ptysiowy – jaja, mąka pszenna, margaryna (oleje roślinne - palmowy, rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy, , emulgatory (mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), regulator kwasowości( kwas cytrynowy), barwnik(annato), sól, substancje spulchniające (wodorowęglan sodu di fosforan di sodowy. Może zawierać śladowe ilości migdałów, orzechów arachidowych, sezamu.
Pierogi - – ciasto: mąka pszenna, woda, sól, jaja; farsz: ziemniaki50%, twaróg 35%, cebula, tłuszcz zwierzęcy, przyprawy.
Kompot- truskawka, rabarbar, wiśnia b/pestki, porzeczka czarna.

Płatność za obiady do 15 każdego miesiąca, w godzinach:

poniedziałek, wtorek, środa, czwartek: 730 - 900, 1330 - 1430
piątek: 800 - 900, 1400 - 1600


W lutym odpłatność za obiady wynosi: 10 dni x 3,50 zł = 35,00 zł
II dania – 10 x 2,80 zł = 28,00 zł
zupy – 10 x 0,70 zł = 7,00 zł

Od 1 lutego 2019 r. zmiana konta bankowego na:
Bank Spółdzielczy w Bieczu Oddział w Jaśle
ul. Stroma 2
38-200 Jasło
97 8627 1011 2001 0053 2019 0002

Osoby, które zapłacą przelewem (tytułem: za obiady, miesiąc i rok, imię i nazwisko ucznia, klasa, na konto: UWAGA! od 1 lutego 2019 r. zmiana numeru konta! - 97 8627 1011 2001 0053 2019 0002) muszą okazać dowód wpłaty osobiście lub przesłać e-mailem na adres: stolowka.zsm3@vivaldi.net

Nieobecność ucznia na obiedzie należy zgłaszać do godziny 900 osobiście lub telefonicznie (134467630 wew.37)

Stołówka szkolna jest czynna od godz. 1130 do godz. 1345

Obiady dla uczniów kl. IV-VI szkoły podstawowej wydawane są od godz.1130, a dla uczniów klas VII, VIII i klas gimnazjum od godz. 1230


plakat - Dzień Otwarty 2019
© SP 12, Jasło 1 II 19
Dobry StartPostaw na rodzinę!Srebrna Honorowa Odznaka Przyjaciel Hufca ZHP Jasłocertyfikat: Bezpieczna i przyjazna szkołaDęby pamięci Stowarzyszenie Weteranów Polskich Formacji Granicznych
Google translate translateJasło - Aplikacje Android w Google Playpolskawliczbach.plWolne lektury
lciasteczka·Nu Html Checker·CSS W3CFeed_iconKurs HTML - strona WWW za darmo